Un port nemarcat la Marea Baltică

Lista porturilor de feriboturi pentru pasageri din Marea Baltică

Există peste 50 de terminale și porturi de feriboturi pentru pasageri în Marea Baltică, care văd un trafic regulat de feriboturi de pasageri. Unele porturi au un singur terminal pentru pasageri, iar altele au mai multe terminale în același port (de exemplu, Tallinn, Helsinki). Următoarea listă conține cele mai multe -- dacă nu toate -- porturile de pasageri relevante din toată Marea Baltică.

Ultima actualizare 2022-04-17

Selectați fiecare oraș, oraș sau port pentru mai multe informații

Danemarca

Danemarca se întinde pe Marea Baltică și Marea Nordului. Pe partea baltică, există un trafic mare de feriboturi între Demarca și Germania, Suedia și (limitat) către Polonia.


Estonia

Estonia are o industrie bogată de feriboturi, datorită numeroaselor sale insule din interiorul și din jurul continentului. Cele mai mari porturi de pasageri sunt în Tallinn, unde există un trafic ridicat de vehicule și pasageri către Helsinki. Alte porturi de feriboturi de pasageri sunt în Paldiski, Hiiumaa, Saaremaa și Lacul Peipus.


Finlanda

Finlanda are multe porturi de feriboturi pentru pasageri în Helsinki, Turku, Åland, Hanko și Vaasa. Helsinki și Åland au o cantitate mare de trafic de croazieră-feribot și conțin o cantitate confuză de porturi și terminale. Turku are doar două porturi de pasageri, iar Vaasa și Hanko, doar unul.


Germania

Cu granița sa de nord la Marea Baltică, Germania are o istorie maritimă bogată. Există multe feriboturi de pasageri care pleacă din Kiel, Lübeck/Travemune și altele către destinații din Danemarca, Suedia, Polonia și chiar Finlanda.


Letonia

Pentru dimensiunea sa, Letonia este bine conectată prin feriboturi pe Marea Baltică. Există trei porturi principale de feriboturi în Letonia - Ventspils, Riga (Capitala) și Liepāja.


Lituania

Lithania are o industrie limitată de feriboturi, cu feriboturi ocazionale care pleacă din principalul oraș-port Klaipėda.


Norvegia

Deși nu se află în Marea Baltică din punct de vedere tehnic, există câteva rute de feribot care încep în Marea Baltică și se termină în Norvegia, de exemplu de la Copenhaga la Oslo și de la Frederikshavn la Oslo. Norvegia are o rețea de croaziere și feriboturi bine dezvoltată, deși puțini trec granițele internaționale.


Polonia

Polonia are porturi active de feriboturi în Gdynia, Gdańsk și Świnoujście, cu feriboturi către Germania, Suedia și Danemarca.


Rusia

Rusia are două porturi la Marea Baltică cu trafic regulat de croazieră-feribot. Sankt Petersburg - Morskoy și Kaliningrad. Sankt Petersburg are o conexiune regulată cu feribotul către Helsinki și, ocazional, Tallinn cu St. Peter Line, precum și curse „speciale” (o dată sau de două ori pe an) de la alți operatori mari din Marea Baltică în timpul verii.


Suedia

Suedia are o prezență maritimă destul de mare, cu multe porturi de feriboturi pentru pasageri răspândite în toată țara. Stockholm are o industrie uriașă de feriboturi de pasageri, cu nave care pleacă în toate direcțiile Mării Baltice. Malmö și alte locații din sudul Suediei au, de asemenea, mult trafic de feriboturi către Germania, Danemarca și Polonia.


Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe