Feriboturi și croaziere între Finlanda și Estonia

Multe feriboturi traversează Marea Baltică între Finlanda și Estonia, ceea ce o face una dintre cele mai aglomerate porțiuni de mare din lume. Ruta principală, care leagă Helsinki de Tallinn, este una dintre cele mai mari din Marea Baltică și, cu siguranță, cea mai mare dintre cele două țări. De asemenea, este posibilă traversarea între Tallinn și Mariehamn (Insulele Åland). În prezent, există trei operatori de feriboturi care fac traversarea între Finlanda și Estonia, fiecare oferind ceva diferit pentru pasager.

Principalele rute de feriboturi între Finlanda (sus) și Estonia (mai jos). Această zonă a Mării Baltice este una dintre cele mai aglomerate din lume, cu multe feriboturi de pasageri care leagă ambele capitale.
Principalele rute de feriboturi între Finlanda (sus) și Estonia (mai jos). Această zonă a Mării Baltice este una dintre cele mai aglomerate din lume, cu multe feriboturi de pasageri care leagă ambele capitale.

Fapte + Cifre

Rute active de feriboturi 2 (vezi mai jos)
Operatori majori de feriboturi 3 - Linia Viking, Tallink-Silja, Linia Eckerö (vezi mai jos)
Traversări pe zi 20+

Rute de feriboturi

Cea mai populară rută, de departe, de la Finlanda la Estonia leagă capitalele Helsinki și Tallinn. De obicei, este mai practic să iei un feribot decât să zbori între Finlanda și Estonia și există multe opțiuni din care să alegi.

Traseu Notă
Mariehamn și Långnäs la Tallinn Tallinn este conectat la Insulele Åland din Finlanda prin feriboturi către Stockholm. Feriboturile către Stockholm opresc în Insulele Åland înainte de a continua spre Stockholm. Dacă feribotul se oprește în timpul zilei, acesta va fi în Mariehamn, altfel Långnäs este folosit seara. Aceste feriboturi sunt operate rar de Tallink-Silja și Viking Line, în funcție de sezon.
Helsinki la Tallinn Cea mai populară rută de feriboturi din Marea Baltică, cu plecări aproape la oră vara. Operat de Viking Line, Tallink-Silja și Eckerö Line.
Helsinki (Vuosaari) până la Tallinn (Muuga) - Numai mărfuri Dacă călătoriți cu o mașină, este posibil să călătoriți din porturi separate numai pentru marfă din Helsinki și Tallinn, permițând șoferilor să ocolească centrele orașului. Aceste feriboturi numai pentru marfă sunt operate de Tallink-Silja și Eckerö Line (comercializate ca Finbo Cargo).
Hanko către PaldiskiÎntrerupt Operat anterior de DFDS Seaways pentru traficul de mărfuri, deși întrerupt din 2022.
Privind spre centrul orașului Tallinn din cel mai mare port de pasageri.
Privind spre centrul orașului Tallinn din cel mai mare port de pasageri.

Operatorii de feriboturi

Există o variație destul de mare între operatorii de feriboturi între Finlanda și Estonia. Există ceva acolo pentru toată lumea. Pentru pasagerii pe jos, linia Eckerö, Viking Line și Tallink Silja sunt adecvate, cu nave mari moderne. Din experiența noastră, Eckerö Line are în general cele mai ieftine tarife cu o zi sau cu o zi înainte, deși puteți găsi oferte de la orice operator. Dacă călătoriți frecvent între Finlanda și Estonia, puteți deveni membru al clubului de loialitate al fiecărui operator și puteți obține adesea bilete ridicol de ieftine (de exemplu, 1 euro dus-întors).

Pentru șoferii de marfă și cei care călătoresc cu vehicule, trecerea DFDS între Hanko și Paldiski poate fi preferată deoarece sunt orașe destul de mici și există mai puțin aglomerație și trafic turistic. De asemenea, din Helsinki Vuosaari, Tallink-Silja și Eckerö Line (Finbo Cargo) oferă un feribot de marfă către portul Tallinn Muuga. Aceste porturi sunt în afara centrului orașului și sunt mai ușor de accesat decât porturile centrale.


Alte rute de feriboturi baltice


Găsirea biletelor de feribot

Rutele menționate pe această pagină pot fi rezervate direct cu FerryScan! Vă vom ajuta cu fiecare pas al procesului de rezervare.

Căutați excursii aici
Logo Scan Ferry
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe