Cel mai rapid feribot de la Helsinki la Tallinn

Ultima actualizare


Cea mai practică cale între Helsinki Finlanda și Tallinn Estonia este cu feribotul peste Marea Baltică. Zborul este mai rapid din punct de vedere tehnic (un zbor de 30 de minute), dar este mai scump și nu economisești atât de mult timp când iei în considerare timpul de călătorie către și de la aeroport, plus trecerea prin securitate, așteptarea bagajelor etc. sunt preferați pentru această călătorie pentru că sunt mult mai confortabili. În aceste zile, aveți trei opțiuni de traversare a Mării Baltice cu feribotul, care au o viteză similară:

The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.
The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.

Opțiunea 1: Viking Line - M/S Viking XPRS

Durată 2:15 până la 2:30
Plecări pe zi 2-3
Portul Helsinki Katajanokka
Portul Tallinn Reziterminal D

Feribotul Viking Line XPRS face călătoria de la Helsinki la Tallinn în 2 ore și 15 minute până la două ore și 30 de minute, în funcție de programul specific. Nu este strict cel mai rapid feribot între Helsinki și Tallinn, cu toate acestea, terminalul Katajanokka este destul de aproape de centrul orașului Helsinki, ceea ce face mai convenabil să ajungeți decât în Portul de Vest (în Jätkäsaari). Terminalul Katajanokka se află lângă o stație de tramvai și se află oricum la 15-20 de minute de mers pe jos de gară.

Opțiunea 2: Linia Eckerö - M/S Finlandia

Durată 2:15
Plecări pe zi 2-3
Portul Helsinki Terminalul West Harbour 2
Portul Tallinn Reziterminal D

M/S Finlandia de la Eckerö Line face călătoria între Helsinki și Tallinn în 2 ore și 15 minute, cu plecări multiple în fiecare zi. Din Helsinki, nava pleacă din portul de vest din Jätkäsaari, care poate dura mai mult timp pentru a ajunge (în comparație cu Katajanokka sau South Harbour). Puteți găsi adesea bilete de feribot de ultimă oră către Tallinn, la prețuri rezonabile, cu Eckerö Line, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai bune alegeri atunci când vă aflați în Helsinki.

Opțiunea 3: Linia Tallink-Silja - Star și Megastar

Durată 2:00
Plecări pe zi 2-3
Portul Helsinki Terminalul West Harbour 2
Portul Tallinn Reziterminal D

Feriboturile Star și Megastar de la Tallink-Silja sunt cele mai rapide feriboturi din operațiunea curentă între Helsinki și Tallinn. Ei parcurg călătoria de mai multe ori pe zi între Helsinki și Tallinn în doar două ore.

Opțiunea 4: Helsinki Vuosaari - Tallinn Muuga (numai pentru vehicule)

Durată 2:45 - 4:00
Plecări pe zi 5-8
Portul Helsinki Vuosaari
Portul Tallinn Muuga

Tallink-Silja și Finbo Cargo operează și un feribot puțin cunoscut între Helsinki (Vuosaari) și Tallinn (Muuga). Feribotul este doar pentru cei care călătoresc cu vehicule. Deoarece feribotul pleacă din porturile aflate în afara centrului orașului din fiecare loc, poate fi mai rapid pentru cei care călătoresc cu un vehicul, în special camioane.


În general, toate cele trei opțiuni prezentate aici sunt cele mai rapide feriboturi între Helsinki și Tallinn. Star și Megastar câștigă cu 15 minute, dar acesta este un mic avantaj față de ceilalți. Există feriboturi mai relaxate între Helsinki și Tallinn care pot dura 3-4 ore, dar nu există un mare avantaj față de celelalte (cu excepția cazului în care faci o croazieră peste noapte sau ai dori un feribot mai mare și mai spațios). Când vin la Helsinki din Sankt Petersburg și Stockholm, unii operatori (de exemplu, Viking Line, Tallink-Silja și St. Peter Line) folosesc aceste nave mai mari pentru a face o călătorie rapidă la Tallinn și înapoi, înainte de a se întoarce la Sankt Petersburg sau Stockholm.

Înainte de 2018, era posibil să mergi de la Helsinki la Tallinn în 1 oră și 40 de minute folosind feribotul eston Linda Line, care era metoda preferată pentru mulți, deoarece puteai ajunge chiar înainte de a pleca barca și era doar la South Harbour. . Totuși, acest lucru nu mai este posibil, deoarece Linda Lina a luat-o pe burtă în sus în 2018.

checkPro Tip 1

Dacă sunteți turist, vă recomandăm să nu luați unul dintre aceste feriboturi vineri seara, deoarece veți întâlni mulți finlandezi, estonieni și ruși beți care se întorc acasă după săptămâna lor de muncă. Ar putea fi distractiv dacă ești pasionat de karaoke.

checkPro Tip 2

Pentru călătorii scurte cu feribotul, cum ar fi de la Helsinki la Tallinn, biletul dvs. nu vă oferă un loc la bord. Există un număr limitat de locuri libere disponibile și, dacă întârzii, s-ar putea să ajungi să stai pe un hol sau pe scări timp de două ore. Când vă îmbarcați, găsiți imediat un loc unde să vă așezați și să vă puneți lucrurile acolo.

Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe