Viking Line ferry approaching Åland islands.

Lista operatorilor de feriboturi din Marea Baltică

Există cel puțin 12 operatori de feriboturi în Marea Baltică care oferă transport de pasageri și vehicule. Există multe rute în Marea Baltică și mulți operatori care deservesc acestea. Un aspect unic al Mării Baltice este că cei mai mici operatori pot concura cu cei mai mari pe unele rute.

Consultați și postarea noastră anterioară pe blog despre acest subiect

Ultima actualizare 2023-06-08

DFDS Seaways


DFDS Seaways, cu sediul central în Copenhaga, Danemarca, este un operator de feribot de croazieră reputat specializat în rutele la Marea Baltică. Cu o prezență puternică în regiune, DFDS Seaways conectează marile orașe prin rutele lor bine stabilite. Pasagerii pot călători între Copenhaga și Oslo, Frederikshavn și Oslo, Karlshamn și Klaipėda, Kiel și Klaipėda, precum și Stockholm și Paldiski. Pentru a facilita aceste călătorii, DFDS Seaways operează o flotă de nave adaptată rutelor Mării Baltice. Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways și Patria Seaways oferă facilități moderne, cabine confortabile și o gamă largă de opțiuni de luat masa și de divertisment. În timp ce DFDS Seaways își extinde operațiunile dincolo de Marea Baltică, concentrarea lor asupra acestei regiuni asigură o experiență de călătorie de încredere și plăcută pentru cei care explorează pietrele de coastă și orașele vibrante din zona Mării Baltice.

Sigla lui DFDS Seaways

Citeste mai mult

Eckerö Line


Eckerö Line (a nu se confunda cu Eckerölinjen) este o companie de feriboturi cu sediul în Helsinki. Rutele lor principale leagă Helsinki de Tallinn, oferind un mijloc de transport popular și eficient între cele două capitale. În ciuda dimensiunii relativ mici a liniei Eckerö, rămâne o legătură consistentă și accesibilă între Helsinki și Tallinn. Pe ruta Helsinki - Tallinn operează M/S Finlandia, un feribot de croazieră bine echipat, care asigură o călătorie confortabilă și plăcută pentru pasageri. Oferă o gamă largă de facilități la bord, inclusiv cabine confortabile, opțiuni de luat masa și facilități de divertisment. În plus, Eckerö Line operează feribotul Finbo Cargo pe ruta Vuosaari - Muuga, asigurând în special pasagerii care călătoresc cu vehicule. Acest serviciu permite transportul convenabil al vehiculelor între Helsinki și Tallinn, evitând în același timp centrele aglomerate ale fiecărei capitale.

Sigla lui Eckerö Line

Citeste mai mult

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (a nu se confunda cu Eckerö Line) este o companie de feribot din Åland care oferă un singur feribot între Eckerö (Åland) și Grisslehamn (Suedia).

Sigla lui Eckerö Linjen

Citeste mai mult

Finnlines


Finnlines, o subsidiară a grupului italian Grimaldi, este un important operator de feribot de croazieră cu sediul în Helsinki, Finlanda. Cu o flotă diversă de nave, Finnlines oferă mai multe rute în regiunea Mării Baltice, conectând diverse destinații. Rutele lor actuale includ Helsinki la Lübeck (Travemünde), Turku (Naantali) la Stockholm (Kapellskär) prin Åland și Malmö la Lübeck (Travemünde). Aceste rute oferă opțiuni de transport convenabile și eficiente pentru pasagerii care călătoresc între Finlanda, Suedia, Germania și Åland. În special, Finnlines este singura companie care conectează Helsinki cu Germania cu feribotul de pasageri. Finnlines operează o serie de nave pe aceste rute, inclusiv Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Finnfellow, Finnswan, Finnpartner, Finntrader, Finnclipper, Finnsirius, Cruise Smeralda și Europalink. Fiecare navă este echipată cu facilități moderne, cabine confortabile și servicii la bord pentru a asigura o experiență de călătorie plăcută și plăcută.

Sigla lui Finnlines

Citeste mai mult

Gotland Alandia Cruises


Gotland Alandia Cruises este o societate mixtă între Viking Line și Gotlandsbolaget, care a început în 2023, oferind servicii de feriboturi între insula suedeză Gotland (Visby), Stockholm și insulele finlandeze Åland. Compania operează Birka Gotland, un feribot de croazieră bine echipat, care oferă pasagerilor o experiență de călătorie confortabilă și plăcută.

Citeste mai mult

Polferries


Polferries este o companie poloneză de feriboturi deținută de guvern care operează feriboturi de pasageri pe Marea Baltică. Polferries operează rute între Polonia și Suedia, inclusiv Świnoujście la Ystad și Gdańsk la Nynäshamn. Aceste rute oferă opțiuni de transport convenabile pentru pasagerii care călătoresc între Polonia și Suedia. Polferries operează o flotă de nave pe aceste rute, inclusiv Baltivia, Cracovia, Mazovia și Skania. Aceste nave oferă cabine confortabile, opțiuni de luat masa și facilități de divertisment pentru a asigura o experiență de călătorie plăcută și plăcută.

Sigla lui Polferries

Citeste mai mult

St. Peter Line


St. Peter Line a operat anterior o rută circulară prin Marea Baltică, mai ales legând Finlanda (Helsinki) cu Rusia (Sankt Petersburg) și a fost una dintre puținele opțiuni de acces „fără viză” (72 de ore) în Rusia din Europa. Din 2021, compania și-a oprit activitatea.

Sigla lui St. Peter Line

Citeste mai mult

Stena Line


Stena Line este un important operator de feribot de croazieră, cu sediul central în Göteborg, Suedia. Cu o prezență puternică în Marea Baltică, Stena Line operează o serie de rute care leagă diferite destinații din regiune. Rutele lor actuale la Marea Baltică includ Frederikshavn la Gothenburg, Stockholm (Nynäshamn) la Ventspils, Hanko la Stockholm, Grenaa la Halmstad, Kiel la Göteborg, Karlskrona la Gdynia, Trelleborg la Rostock și Lübeck (Travemünde) la Liepāja. Aceste rute oferă pasagerilor opțiuni convenabile de transport pentru a explora zona Mării Baltice. În timp ce Stena Line operează dincolo de Marea Baltică, concentrarea lor asupra acestei regiuni le permite să ofere servicii de feribot fiabile și eficiente, conectând pasagerii către destinațiile dorite cu comoditate și confort.

Sigla lui Stena Line

Citeste mai mult

TT-Line


TT-Line este un jucător important în sudul Mării Baltice, care leagă Germania cu Polonia, Lituania și Suedia la frecvențe înalte.

Sigla lui TT-Line

Citeste mai mult

Tallink Silja


Tallink-Silja este un important operator de feribot de croazieră în Marea Baltică, oferind o gamă largă de rute care leagă Stockholm, Tallinn, Turku și Helsinki, cu opriri în Åland pe parcurs. Pasagerii se pot bucura de călătorii pitorești în timp ce explorează aceste destinații vibrante. Flota actuală a Tallink-Silja este formată din Star, Megastar, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind și MyStar. Aceste nave oferă pasagerilor cazare confortabilă, opțiuni de luat masa, facilități de divertisment și o experiență de călătorie memorabilă. Deși Tallink-Silja poate să nu fie întotdeauna opțiunea cea mai prietenoasă cu bugetul, costul suplimentar merită adesea, având în vedere serviciile de calitate și facilitățile pe care le oferă. Călătorii se pot aștepta la servicii de feribot fiabile și plăcute, făcând din Tallink-Silja o alegere preferată pentru traversările Mării Baltice.

Sigla lui Tallink Silja

Citeste mai mult

Viking Line


Viking Line este un cunoscut operator de feribot de croazieră cu sediul în Mariehamn, Insulele Åland, Finlanda. Acestea oferă o varietate de rute în regiunea Mării Baltice, conectând Stockholm, Tallinn, Turku și Helsinki, adesea cu opriri în Åland. Pe aceste rute operează navele lor, inclusiv Viking Cinderella, Viking Grace, Gabriella, Viking XPRS și noua adăugare, Viking Glory. Aceste nave oferă pasagerilor cabine confortabile, opțiuni de luat masa, facilități de divertisment și o experiență de călătorie plăcută. Viking Line este recunoscută pentru angajamentul său față de servicii de calitate și călătorii plăcute. Viking Line oferă servicii de feribot convenabile și de încredere, permițând pasagerilor să exploreze uimitoarea regiune a Mării Baltice cu ușurință și confort.

Sigla lui Viking Line

Citeste mai mult

Wasaline


Wasaline operează cel mai nordic feribot de pasageri din lume, care leagă Vaasa din Finlanda de Umeå din Suedia. Ele oferă o selecție unică la bord în comparație cu alți operatori de feriboturi din Marea Baltică și pot fi o alegere bună care leagă centrul Finlandei de Suedia.

Sigla lui Wasaline

Citeste mai mult

Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe