Porturi și terminale de feriboturi Tallinn

Ultima actualizare


Tallinn este un nod important pentru traficul de feriboturi de pasageri în Marea Baltică. Multe feriboturi operează din Tallinn, inclusiv Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja și Viking Line. În plus, multe nave de croazieră vizitează Tallinn în fiecare an. În comparație cu Helsinki sau Stockholm, Tallinn este un oraș mai mic, iar porturile sale de feriboturi pentru pasageri sunt aproape de centrul orașului. Feriboturile reprezintă o parte importantă a economiei din Tallinn și a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni.

Câte porturi de feriboturi sunt în Tallinn?

Pentru traficul de pasageri și vehicule cu feribotul, există trei porturi importante în și în jurul orașului Tallinn: Old City Harbour, Muuga Harbour și Paldiski. Portul Paldiski nu se află tocmai în Tallinn, dar îl vom include deoarece este strâns legat.

Portul Paldiski se află la aproximativ 45 km vest de Tallinn, în timp ce Muuga se află la aproximativ 16 km spre est.
Portul Paldiski se află la aproximativ 45 km vest de Tallinn, în timp ce Muuga se află la aproximativ 16 km spre est.

Portul orașului vechi din Tallin

Portul orașului vechi din Tallinn are două terminale pentru pasagerii feribotului, Terminal-A și Terminal-D. Dacă sosiți din Helsinki, Stockholm sau Sankt Petersburg, feribotul dvs. va ajunge și va pleca probabil din Old City Harbour.

Portul orașului vechi - Terminal-A

Terminal-A are feriboturi Viking Line din Helsinki, Eckerö Line (Finlandia) din Helsinki, precum și St. Peter Line din Sankt Petersburg. Rețineți că St. Peter Line a fost scoasă din funcțiune de când a început covid.

Portul orașului vechi - Terminal-D

Terminal-D are toate navele Tallink-Silja. Tallink este în prezent cel mai mare operator de feriboturi din Tallinn și are feriboturi care merg la Helsinki și Stockholm din Old City Harbour.

Cât de aproape este portul orașului vechi din Tallinn de centrul orașului și de orașul vechi?

Old City Harbour se află la aproximativ 1 km de orașul vechi și de centrul orașului. Este nevoie de 15-20 de minute pentru a merge de la portul orașului vechi până la orașul vechi sau centrul orașului. Dacă aveți o mulțime de bagaje sau nu doriți să mergeți pe jos, există autobuze publice disponibile care opresc în afara fiecărui terminal. Există, de asemenea, multe taxiuri disponibile. Sfat profesionist: aplicațiile de taxi precum Bolt și Uber funcționează și în Tallinn.

La ce distanţă este Terminal-D de Terminal-A în Tallinn?

Puteți trece de la Terminal-A la Terminal-D în aproximativ 10 minute de mers pe jos.

Cât de departe este Old City Harbour până la aeroportul din Tallinn?

Aeroportul din Tallinn (TLL) se află la aproximativ 6 km de Old City Harbour. Taxiul este cel mai bun, dar puteți lua și un tramvai direct de la Terminalul D la aeroport.

În Tallinn, Old City Harbour Terminal-D și Terminal-A sunt ambele la 15-20 de minute de mers pe jos de centrul orașului.
În Tallinn, Old City Harbour Terminal-D și Terminal-A sunt ambele la 15-20 de minute de mers pe jos de centrul orașului.

Portul Muuga

Portul Muuga din Tallinn este un port de marfă situat la aproximativ 16 km (10 mile) de centrul orașului Tallinn. Există feriboturi către Helsinki (Portul Vuosaari) operate de Tallink-Silja (Sea Wind) și Eckerö Line (Finbo Cargo). Aceste feriboturi sunt disponibile numai pentru pasagerii care călătoresc cu vehicule (pasagerii nu sunt permisi). Recomandăm adesea aceste feriboturi celor care călătoresc cu vehicule sau șoferi de camioane, deoarece evită centrele aglomerate ale orașelor Tallinn și Helsinki.

Portul Muuga se află la aproximativ 16 km de centrul orașului Tallinn.
Portul Muuga se află la aproximativ 16 km de centrul orașului Tallinn.
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe