Porturi și terminale de feriboturi Helsinki

Ultima actualizare


În Helsinki, există în prezent patru porturi și șase terminale pentru prinderea unui feribot de pasageri. Totuși, acest lucru se poate schimba, deoarece operatorii de feribot vin și pleacă de la fața locului. Exista in prezent:

  • Vuosaari - Hansa Terminal
  • Katajanokka
  • South Harbour - Terminal Olypmia
  • Portul de Sud - Terminalul Makasiini
  • West Harbour - Terminal 1
  • West Harbour - Terminalul 2

Cunoașterea terminalului corect de feriboturi este cu adevărat importantă, deoarece acestea sunt distribuite în tot orașul. Utilizați această hartă și ghidul nostru de mai jos pentru a afla ce terminal de feriboturi aparțineți.

Map of Helsinki with ferry ports marked.
Harta Helsinki cu porturile de feribot marcate.

Terminalul Hansa, Helsinki Vuosaari

Portul Vuosaari este principalul port de marfă din Helsinki, situat în suburbiile de est. Multe nave mari de marfă fac apel aici. În plus, aici operează feriboturile de pasageri de la Finnlines (înspre/dinspre Lübeck/Travemünde Germania), Finbo Cargo (înspre/dins Tallinn-Muuga) și Tallink-Silja (de asemenea, către/de la Tallinn-Muuga). Feriboturile către/din portul Tallinn-Muuga sunt limitate la pasagerii care călătoresc cu vehicule.

Datorită locației sale la periferia orașului Helsinki, cel mai bine este să luați aceste feriboturi dacă călătoriți cu un vehicul, pentru a evita aglomerația din centrul orașului. Cu toate acestea, se poate ajunge la port fără vehicul, luând metroul până la ultima stație și apoi transferând la un autobuz scurt.

Mai multe informații aici

Terminalul Katajanokka, Helsinki Katajanokka

Terminalul Katajanokka este situat la aproximativ 2 km de centrul orașului Helsinki. În esență, este în centru, situat puțin dincolo de piața veche și de piscina Allas Sea de pe insula Katajanokka. Viking Line este în prezent singurul operator comercial care pleacă de aici, cu nave care pleacă spre Tallinn și Stockholm. La terminalul Katajanokka se poate ajunge cu ușurință mergând 20 de minute de la gara centrală sau cu tramvaiul (nu există autobuze aici). Atenție că tramvaiul se poate umple destul de mult înainte de plecări.

Mai multe informații aici
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.

Olympia Terminal, Helsinki South Harbour

Terminalul Olympia este, de asemenea, foarte aproape de centrul orașului Helsinki. În timp ce Katajanokka se întinde la est de vechea piață, South Harbour se întinde spre sud de vechea piață. De la terminalul Olympia, singurul feribot care oferă servicii regulate de pasageri, este plecarea zilnică a Tallink-Silja către/din Stockholm. La terminalul Olympia se poate ajunge cu tramvaiul sau pe jos în 20 de minute de la gara centrală.

Mai multe informații aici

Terminalul Makasiini, Portul de Sud Helsinki

Makasiini este cel mai apropiat terminal de feriboturi de centrul orașului, situat în South Harbour, între piața veche și terminalul Olympia. În prezent, singurul feribot care operează aici este St. Peter Line, care pleacă destul de frecvent spre Sankt Petersburg, precum și rar spre Tallinn și Stockholm.

Mai multe informații aici

Terminalul 1, Portul de Vest Helsinki

Helsinki West Harbour se află la capătul zonei Jätkäsaari, unde au fost construite două noi terminale de feriboturi. Terminalul 1 este cel mai apropiat de centrul orașului, iar în prezent deservește feriboturile Tallink-Silja către Tallinn. Se poate ajunge cu tramvaiul sau cu aproximativ 40 de minute de mers pe jos de la gara centrală.

Mai multe informații aici
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.

Terminalul 2, Portul de Vest Helsinki

Terminalul 2 al portului de vest Helsinki este situat lângă Terminalul 1. Este un nou terminal impresionant de feriboturi pentru pasageri, care deservește feriboturile de pe linia Tallink-Silja și Eckerö. Se poate ajunge din același tramvai ca și Terminalul 1, doar cu o stație suplimentară (și ultima) sau mergând pe jos aproximativ 45 de minute de la gara centrală.

Mai multe informații aici
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe