Megalist al operatorilor de feriboturi din Marea Baltică 2024

Ultima actualizare


Feriboturile sunt o opțiune de transport convenabilă și populară în regiunea Mării Baltice. Ele vin în multe forme și dimensiuni diferite; de la plimbări de jumătate de oră cu bărci cu 50 de locuri, până la călătorii peste noapte cu bărci cu 3000 de pasageri. Am întocmit o listă cu toți operatorii de feriboturi din Marea Baltică, pe care o puteți găsi mai jos. Din câte știm, am capturat toți principalii operatori de feriboturi din regiunea Mării Baltice. Cu toate acestea, există, fără îndoială, câțiva operatori mai mici care au scazut, totuși suntem destul de încrezători în capturarea majorității volumului real de pasageri în Marea Baltică.

Următoarea listă nu este într-o ordine anume.

Sari la


Sigla lui Finnlines

Finnlines operează trei rute mari în Marea Baltică, care leagă Germania (Lübeck/Travemünde) de Finlanda (Helsinki), Lübeck/Travemünde de Malmö (Suedia) și Stockholm (Suedia) de Naantali (foarte lângă Turku, Finlanda). Aceștia se concentrează mai mult pe mărfuri, iar cei care călătoresc cu mașini/camioane vor găsi Finnlines foarte primitori. Feribotul lor zilnic între Lübeck/Travemünde și Helsinki poate economisi mult timp și bani dacă călătoriți cu o mașină sau cu o mulțime de articole.

Trasee


Sigla lui Viking Line

Viking Line este unul dintre cei mai mari operatori de feriboturi din Marea Baltică. Ei operează majoritatea rutelor majore din Marea Baltică, cu accent pe conectarea Scandinaviei.

Trasee


Sigla lui Tallink Silja

Tallink Silja este probabil cel mai mare operator de feriboturi din Marea Baltică. Aceștia concurează direct cu Viking Line pe rute, nave, borduri etc., deși mai au câteva rute de oferit.

Trasee


Sigla lui Eckerö Line

Eckerö Line conduce o singură navă, M/S Finlandia, între Helsinki și Tallinn de câteva ori pe zi. Nava este de fapt destul de drăguță și este adesea cel mai ieftin tarif de ultimă oră pentru călătoria între Helsinki și Tallinn. Notă: aceasta este o companie diferită de Eckerö Linjen, deși atât Eckerö Line, cât și Eckerö Linjen sunt deținute de aceeași companie-mamă.

Trasee


Sigla lui Stena Line

Stena Line oferă multe rute de feriboturi în partea de jos a Mării Baltice, precum și multe feriboturi în Marea Nordului. Stena Line oferă o mulțime de feriboturi, în special între Germania/Polonia și Suedia.

Trasee


Sigla lui DFDS

DFDS este una dintre cele mai mari companii de pasageri, marfă și logistică din Europa. Rutele lor de pasageri pe Marea Baltică sunt puțin neobișnuite, dar bune pentru cei cu mașini mai ales care caută să traverseze Marea Baltică și să evite traficul orașelor mai mari. DFDS are o mulțime de rute și în Marea Nordului, dar nu le-am inclus aici.

Trasee


Sigla lui TT-Line

TT-Line este un operator de feriboturi de dimensiuni medii cu sediul în nordul Germaniei (Lübeck). În general, oferă feriboturi din Polonia și Germania de Nord către Trelleborg în Suedia.

Trasee


Sigla lui Wasaline

Wasaline oferă un serviciu de feriboturi între Vaasa în Finlanda, peste Golful Botniei, până la Umeå în Suedia. Nava lor, M/S Wasa Express, are spațiu pentru pasageri și încărcături de marfă.

Trasee


Sigla lui Unity Line

Unity Line este o companie poloneză de feriboturi care oferă în prezent feriboturi între Ystad în Suedia și Świnoujście în Polonia.

Trasee

 • Ystad către/de la Świnoujście

Sigla lui Polferries

Polferries este o altă companie poloneză de feriboturi care leagă porturile din nordul Poloniei cu cele din Suedia.

Trasee

 • Ystad către/de la Świnoujście
 • Gdańsk către/de la Nynäshamn
 • Świnoujście la Copenhaga prin Ystad

Sigla lui Bornholmnslinjen

Bornholmnslinjen connects ports on the Swedish, Danish, and German mainland to the Danish island of Bornholm.

Trasee

 • Bornholm către/de la Ystad
 • Bornholm către/de la Køge
 • Bornholm către/de la Sassnitz

Sigla lui Eckerölinjen

Eckerölinjen operează o singură conexiune cu feribotul între Grisslehamn în Suedia și Eckerö în Insulele Åland. A nu se confunda cu Eckerö Line, care operează o rută între Helsinki și Tallinn și este, de asemenea, deținută de aceeași companie-mamă.

Trasee


Sigla lui Destination Gotland

Destinația Gotland operează o flotă de feriboturi între continentul suedez și cea mai mare insulă a Suediei, Gotland.

Trasee

 • Oskarshamn către/de la Visby
 • Nynäshamn către/de la Visby

Sigla lui Scandlines

O companie germană de feriboturi care leagă coasta de nord a Germaniei (Rostock și Puttgarden) de Danemarca (Gedser și Rødby) cu mai multe feriboturi de pasageri roll-on roll-off moderne și de dimensiuni moderate.

Trasee

 • Rostock către/de la Gedser
 • Puttgarden către/de la Rødby

Sigla lui Żegluga Gdańska

Żegluga Gdańska operează feriboturi mai mici în toată Polonia de Nord, precum și în Kaliningradul rusesc.

Trasee

 • Gdynia către/de la Bałtyjsk
 • (și mai mult chiar în Polonia)

Kołobrzeska Żegluga Pasażerska

Kołobrzeska Żegluga Pasażerska oferă un serviciu de feribot mic pe tot parcursul anului între Kołobrzeg, în nordul Poloniei, până la Bornholm, insula daneză din Marea Baltică.

Trasee

 • Kołobrzeg către/de la Bornholm

Sigla lui praamid.ee

Praamid.ee conectează continentul Estoniei cu două dintre cele mai mari insule ale Estoniei, Hiiumaa și Saaremaa.

Trasee

 • Rohuküla către/de la Hiiumaa
 • Virtsu către/de la Muhu+Saaremaa

Sigla lui Kihnu Veeteed

Kihnu Veeteed este un operator intern de feriboturi din Estonia, care leagă multe dintre insulele sale de continent. Acestea oferă numeroase trasee în toată țara, atât pe Marea Baltică, cât și pe Lacul Peipus.

Trasee

 • Tallinn către/de la Aegna
 • Laaksaare către/de la Piirissaare
 • Munalaid către/de la Kihnu
 • Munalaid către/de la Manilaid
 • Saaremaa (Triigi) către/de la Hiiumaa (Sõru)
 • Rohuküla către/de la Vormsi (Sviby)

Sigla lui Tuule Liinid

Tuule Liinid este un alt operator eston mai mic, care oferă o singură rută care leagă continentul de Kelnase, o mică insulă de lângă Tallinn.

Trasee

 • Leppneeme către/de la Kelnase

Sigla lui Saimaa Travel

Saimaa Travel este o companie finlandeză din Leppävaara care oferă croaziere prin canalul Saimaa până la Vyborg (Viipuri, Выборг) în Rusia. Pe lângă St. Peter Line, acestea sunt una dintre puținele companii care vă pot duce într-o croazieră „Fără viză” în Rusia. Odată ajuns la Vyborg, ei oferă conexiuni ghidate către Sankt Petersburg. Sunt, totuși, un operator sezonier.

Trasee

 • Leppävaara spre/de la Vyborg (și mai departe spre Sankt Petersburg).

Sigla lui St. Peter Line

Notă: Pe tot parcursul pandemiei de coronavirus, St. Peter Line nu a funcționat. Vom actualiza descrierea lor când vor începe să funcționeze din nou

Trasee

 • Helsinki spre/de la Sankt Petersburg
 • Sankt Petersburg la Tallinn (notă: doar o direcție, fiecare săptămână)
 • Tallinn la Stockholm (notă: doar o direcție, fiecare săptămână)
 • De la Stockholm la Helsinki (notă: doar o direcție, fiecare săptămână)

Sigla lui Birka Cruises

Defunct din iulie 2020. Operate croaziere dus-întors de 21 de ore din Stockholm, cu o noapte la bord prin Arhipelagul Stockholm. Birka a operat, de asemenea, câteva croaziere unice de mai multe zile în Marea Baltică pentru evenimente speciale (de exemplu Crăciun). De asemenea, rețineți că Birka Cruises a fost/este deținută de aceeași companie ca Eckerölinjen și Eckerö Line.

Trasee

 • Arhipelagul Stockholm (dus-întors / „croazieră”)
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe