Croaziere peste noapte între Helsinki și Tallinn

Ultima actualizare


Aproximativ 80 km (50 mile) de Marea Baltică separă Helsinki, capitala Finlandei de capitala Estoniei, Tallinn. Există două opțiuni pentru a parcurge această distanță: avionul și feribotul. Deoarece există o mulțime de timp suplimentar asociat cu mersul la aeroport, check-in-ul, așezarea pe pistă etc., este în general acceptat că feribotul este cea mai bună metodă de transport între aceste două orașe. Pentru o acoperire completă a opțiunilor de feriboturi între Helsinki și Tallinn, consultați articolul nostru făcut mai devreme . Aici am dori să acoperim opțiunile de peste noapte între Helsinki și Tallinn.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Care sunt feriboturile de noapte între Helsinki și Tallinn?

Toți principalii operatori de feriboturi între Helsinki și Tallinn oferă opțiuni de noapte la bord. Cu Tallink-Silja, puteți lua noapte la bord de la Helsinki la Tallinn și de la Tallinn la Helsinki. Viking Line oferă opțiuni de noapte la bord numai pe ruta Helsinki-Tallinn. Eckerö Line oferă o opțiune de noapte la bord pentru ruta Tallinn (Muuga) la Helsinki (Vuosaari), dar este disponibilă numai pentru pasagerii care călătoresc cu un vehicul.

Feribotul obișnuit durează 2-3 ore, așa că de ce să mergi mai încet? Mai mult decât orice, aceste feriboturi sunt pentru repoziționare, ceea ce înseamnă mutarea lor pentru a se pregăti pentru ziua următoare. Drept urmare, tarifele sunt în general destul de scăzute și acest lucru poate atrage călătorii atenți la buget care doresc să facă traversarea. Dacă treceți doar prin Helsinki sau Tallinn, este s-ar putea să fie mai ieftin doar să rezervați o noapte la bord, în comparație cu în oraș. Hotelurile din Helsinki pot costa cu ușurință 100 de euro, în timp ce o noapte la bord ar putea costa doar 30 sau 40 de euro.

În plus, cei care fac călătorii mai lungi cu mașina sau marfă între Finlanda și Estonia pot folosi opțiunea peste noapte ca o modalitate de a se împrospăta pentru o nouă zi de condus. În funcție de planurile dvs. de călătorie, un feribot peste noapte ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Notă: Trebuie să achiziționați un bilet de noapte dedicat la bord pentru a rămâne pe nave peste noapte odată ce sosesc. Pe FerryScan veți vedea două opțiuni, una pentru un bilet obișnuit și alta pentru biletul obișnuit plus noaptea la bord.

Opțiunea 1: Tallink Silja - Star și Tallink Silja Europa

De la Helsinki la Tallinn, Silja Europa pleacă din Helsinki în fiecare zi la ora 18:30, ajungând la Tallinn 3,5 ore mai târziu. Aveți opțiunea de a rămâne la bord peste noapte și de a pleca dimineața de la ora 8:00. Silja Europa face parte din croaziera de 22 de ore a Tallink Silja, deși este posibil să o rezervați ca călătorie dus-întors.

În cealaltă direcție, de la Tallinn la Helsinki, puteți rezerva în fiecare noapte feribotul Tallink Silja's Star. Ora de plecare a Starului din Tallinn este în general 20:30 sau 22:30, sosind la Helsinki trei ore mai târziu. Din nou, aici aveți opțiunea de a rămâne la bord peste noapte.

Căutați excursii aici

Opțiunea 2: Viking Line - XPRS

De la Helsinki la Tallinn, cu Viking Line este posibil să rezervați o noapte la bordul feribotului XPRS. În majoritatea nopților, feribotul XPRS pleacă din Helsinki la ora 20:30, sosind în Tallinn la ora 23:00 și permițând pasagerilor să rămână la bord până la ora 06:00 în dimineața următoare. Din cauza COVID Viking Line și-a redus rutele Helsinki-Tallinn, cu toate acestea, este probabil ca acestea să crească plecările călătoriilor în viitor.

Căutați excursii aici

Opțiunea 3: Finbo Cargo (numai cu vehicul)

Odată cu introducerea feribotului de marfă (vehicule) între Helsinki (Vuosaari) și Tallinn (Muuga), este posibil să rezervați o călătorie peste noapte între Tallinn și Helsinki cu Finbo Cargo (parte a liniei Eckerö). În prezent, este posibilă o noapte la plecări la ora 23:30 pentru fiecare zi, cu excepția vineri. Pentru a rezerva acest feribot, trebuie să purtați un vehicul (camion, mașină, motocicletă etc.). Rețineți că portul Vuosaari și portul Muuga sunt ambele la mai mult de 10 km de centrele Helsinki și, respectiv, Tallinn.

Căutați excursii aici
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe