Feribotul Tallink-Silja la bord Testarea rapidă a antigenului Covid

Ultima actualizare


Știați că este posibil să faceți un test rapid de antigen covid la bordul multor feriboturi Tallink-Silja, care este valabil pentru intrarea în Finlanda? Din decembrie 2021, a fost necesar un antigen negativ pentru intrarea în Finlanda, în ciuda statutului dumneavoastră de vaccinare. Dacă aveți un program strâns, încercarea de a găsi un test antigen în Tallinn poate fi destul de enervant1 și este mult mai convenabil să aveți în călătoria ta spre Helsinki la bordul unui feriboturi.

Testarea la bord este disponibilă pentru majoritatea plecărilor de feriboturi din Helsinki către Tallinn
Testarea la bord este disponibilă pentru majoritatea plecărilor de feriboturi din Helsinki către Tallinn

Cum să obțineți un antigen sau un test PCR în Tallinn?

Dacă veți lua un feribot către Finlanda, vă recomandăm 100% să faceți testul la bordul feribotului. Costul este de 39 de euro (cu numerar sau card), plătibil cu feribotul propriu-zis sau achiziționat din timp. De asemenea, este posibil să faceți testul antigenului în portul Tallinn, deși nu este pe deplin recomandat deoarece trebuie să ajungeți mai devreme și să așteptați rezultatele. Dacă iei feribotul, oricum trebuie să aștepți acolo 2-3 ore și nu trebuie să te dai peste cap.

Într-o călătorie recentă la bordul feribotului Star al Tallink-Silja, am avut la bord un test de antigen și ne documentăm experiența aici.

 1. Mergeți la biroul de informații de pe feribot, acesta este de obicei situat pe puntea principală. Pe feribotul Tallink’s Star, acesta se află pe puntea 7. Cereți să plătiți pentru un test antigen covid. Va trebui să plătiți 39 de euro și vi se va da o chitanță de plată.
 2. Mergeți la laboratorul improvizat de la bord și dați-le lucrătorilor de acolo chitanța dvs. de plată. Există doar anumite momente în care laboratorul funcționează la fiecare călătorie cu feribotul, așa că verificați în consecință.
  Laborator la bord de bază, dar eficient.
  Laborator la bord de bază, dar eficient.
 3. Vă vor oferi o mică hârtie albă în care vă scrieți informațiile de contact. Puteți alege să obțineți certificatul într-o copie hârtie sau în copie electronică. Va trebui să prezentați un act de identitate valabil în acest moment.
  Câteva instrucțiuni pentru laboratorul de testare covid de la bord cu Tallink-Silja.
  Câteva instrucțiuni pentru laboratorul de testare covid de la bord cu Tallink-Silja.
 4. Așteptați ca ei să vă sune și să vă colecteze proba din nas.
 5. Reveniți în aproximativ 45 de minute pentru a primi rezultatul testului.

Rezultatul testului este valabil pentru a vă duce în Finlanda (presupunând că rezultatul este negativ!). Dacă ai un rezultat covid pozitiv, ei bine, nu știm ce se întâmplă cu tine.

Rezultatul testului rapid de antigen de la bordul feribotului Tallink-Silja.
Rezultatul testului rapid de antigen de la bordul feribotului Tallink-Silja.

1: Ne-am distrat îngrozitor în Tallinn comandând teste PCR covid de la compania Confido pentru că:

 • Majoritatea laboratoarelor lor în acest moment erau pline și trebuia să rezervați o anumită oră într-o anumită locație din Tallinn
 • Ni s-au promis rezultate în 24 de ore, dar au venit după aceea
 • Asistența lor nu vă trimite e-mail înapoi
Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe